Wondermooie middagen

dorien-bastiaansWie: Dorien Bastiaans bij Breda in Dialoog, betrokken als gespreksleider, organiseert een wandeldialoog in het Mastbos.

Wondermooie middag
“Ik hou zelf erg van goede gesprekken. Vooral als ik met mensen in gesprek ga die ik niet ken, vind ik het heerlijk om me te laten verrassen. Je weet nooit wat er voor moois uit zo’n gesprek komt en altijd is het weer een geweldige ervaring. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb nog nooit een dialoog gehad waarvan ik achteraf dacht: hmm, viel toch een beetje tegen. Als je je openstelt voor een dialoog, met wie dan ook, dan heb je zomaar een wondermooie middag.”

Fijne vertrouwde sfeer
“Het mooie van Breda in Dialoog is dat de mensen eigenlijk al openstaan voor een diepgaand gesprek met iemand die ze niet kennen. In het dagelijkse leven is dat toch anders. Het is zo mooi als je zomaar bij iemand naar binnen mag kijken. Er is altijd een fijne vertrouwde sfeer en het is geweldig hoe je mensen ziet opbloeien als ze merken dat er echt naar hen geluisterd wordt. Ik had ooit een deelnemer aan een wandeldialoog die bijna afhaakte toen we van start gingen, zo spannend was het. Achteraf was diegene zo dankbaar en bijna emotioneel over hoe fijn de gesprekken tijdens de dialoog waren geweest. Het werkt ook heel bijzonder: vaak ontmoet je bij een dialoog iemand die precies het juiste zegt op een moment dat je zelf een nieuw inzicht nodig hebt. Achteraf besef je dan waarom je met iemand aan tafel zat. “

Lekker aanschuiven
“Ik hoop dat veel meer mensen de dialoogtafels weten te vinden en de drempel over durven om met onbekenden het gesprek aan te gaan. Dat mensen lekker aanschuiven en zich laten verrassen. Ik ga dit jaar weer een wandeldialoog begeleiden. En ik zag dat er nog plaatsen open zijn, je kunt nog inschrijven.”

30 oktober 2016