Inzichten die zorgen voor groei

mike-2-uitsnedeWie: Mike Groeneweg, 33, bijna vader, schreef een rap en maakte een promotiefilm voor Breda in Dialoog.

De beste versie van mezelf worden
“Ik ben een ondernemer en kunstenaar, altijd op zoek naar een juiste balans daarin. Ik ben een vriend, bijna vader, met beide benen in het leven. En dat probeer ik zo leuk mogelijk te maken voor mezelf. Ik probeer te werken aan ontwikkeling, wil mezelf verrijken – in de goede zin van het woord hoor!!- en houd van kinderen, kunst en cultuur. Ik ben op zoek naar succes, maar niet in de vorm van geld. Ik wil gewoon de beste versie van mezelf worden. Ik ben een laatbloeier, heel veelzijdig en ik heb een lange weg afgelegd om erachter te komen wie ik ben. Waar ik allergisch voor ben is een vast stramien. Ik ben op zoek naar vrijheid en naar toevoegingen in mijn leven, ik wil niet vast komen zitten: Werken in een baantje, huur betalen en dat dat het dan is .”

Heel persoonlijk
“Ik filmde eerder een dialoog, en dat was zo’n mooi gesprek dat ik het jammer vond achter de camera te staan. Wat me opviel is dat het heel persoonlijk was. In de rap die ik schreef zit een zin “ wordt interessant door geïnteresseerd te zijn”. En “ stel jezelf open”. Maar jezelf openstellen, dat doe je in het dagelijks leven niet zo gemakkelijk. Dat gebeurde daar wel. ”

Inzichten zorgen voor groei
“Het zou mooi zijn als de dialoog niet meer georganiseerd hoefde te worden. Waarom niet in elk gesprek naar dat level? Wat daaruit komt is niet altijd het interessantste. Ik vind vaak documentaires over hoe iets tot stand is gekomen veel interessanter nog dan het resultaat. Het gaat om het verhaal. Ik heb in mijn leven tot nu toe zoveel wijsheden gehaald uit verhalen van anderen. Door daarnaar te luisteren krijg je inzichten, en die zorgen voor groei. Zo kom je stap voor stap dichter bij wat jij wil en belangrijk vindt. Soms voelde ik mijzelf daar wel een eenling in. Bij de dialoog stap je samen meteen in dat moment in. In de toekomst wil ik er zeker wel weer iets mee, als ik het wat minder druk heb. Ik volg het, en bekijk het met interesse. “

11 november 2016