De dialoog doet dingen stromen

sylvette
Wie: Sylvette van Zwol, trainde van 2013 tot 2017 gespreksleiders voor Breda in Dialoog.

“Ik ben van nature iemand die persoonlijk is ingesteld; waarom doen mensen wat ze doen, hoe doen ze de dingen en wat speelt er ‘van binnen’. Wat ik altijd weer bijzonder vind, zijn de spontane, soms diepe contacten, die onderling tussen de mensen tijdens een dialooggesprek ontstaan. Ik krijg echt energie als ik de mensen zie die bij Breda in Dialoog betrokken zijn. Of dat nu deelnemers aan een dialoog zijn, mensen die aan een gespreksleiderstraining meedoen of de leden van de kerngroep. Het is leuk om te merken hoe enthousiast anderen hierover kunnen zijn, omdat het dialooggesprek werkt.”

Een manier om tot elkaar te komen
“Dit is een manier om tot elkaar te komen, elkaar te ont-moeten. Ik gun het nog zoveel mensen meer om dat te mogen ontdekken! Ik heb mezelf een paar jaar geleden aangemeld, omdat ik het een mooi en voor mij persoonlijk heel passend initiatief vond. Ik hoorde een enthousiast verhaal van een collega-coach die een dialoog in Tilburg had meegemaakt. Op dat moment wilde ik de dialoog ook graag in Breda mee op de kaart zetten.”

Oprecht verwonderd
Ik kan oprecht verwonderd zijn over wat de dialoog kan doen. Ook bij trainingen, zelfs in oefendialogen kan ik nog steeds verrast zijn over het contact als ook de initiatieven die ontstaan. De dialoog doet dingen stromen. Het zou fijn zijn als het groter werd, onder een breder publiek bekend, dat het eens echt positief in het nieuws zou komen. Vanavond ga ik weer training geven aan gespreksleiders. Zo kan de dialoog ook voor andere mensen steeds meer betekenen.

28 oktober 2016